X Festiwal Dolnośląskich Zup już w najbliższą niedzielę
Wiedzą, jak przyrządzić pyszną zupę
Nie od dziś wiadomo, że każdy smakosz lubi sobie od czasu do czasu zjeść pyszną zupę. A gdzie może dostać lepsze danie tego typu, niż na Dolnym Śląsku? Powszechnie wiadomo przecież, że nasz region zupami stoi i nie chodzi tutaj tylko o osławiony żur czy traktowaną z przymrużeniem oka wodzionkę. To także powód do tego, aby zorganizować prawdziwe święto. Dlatego też już w najbliższą niedzielę, 25 czerwca w Świdnicy odbędzie się X edycja Festiwalu Dolnośląskich Zup.
Szczegóły wydarzenia
Festiwal zacznie się o godz. 13:00. Nie zabraknie na nim kucharzy, którzy będą przedstawiali swoje popisowe zupy. Oprócz dobrego smaku będziemy także świadkami prawdziwej konkurencji. Kucharze będą bowiem rywalizować między sobą o złotą, srebrną i brązową wazę. W prawdziwym starciu zobaczymy takie zupy jak kwaśnica na żeberkach, krupnik jarzynowy, solanka, strząska, zupa myśliwska, borowikowa, krem ze szczypiorku, zupa piwna, flaczki z boczniaka oraz cebulowy krem. Cena jednej porcji nie może przekroczyć 5 zł.